Jumaat, 24 April 2015

FRIDAY COME AND GO....

Hah bunyi macam come and come again kan...but its come and not return back or turn  back or anything else....

Pagi2 lagi dah cari barang merata2 tak jumpa..whats wrong with me hahh!!
Adusss.....

Sepatutnya I off ookeyy..but mcm biasa kesunyian yang tiada penghujung..so half day saja...

My husband also off today...so very tired to think all about myself....

Duk tak duduk dengar sana sini pregnant!! Wahh kalau korang mesti rasa happy kan..ya sebab tak semua orang ada perasaan mcm aku..so whats should i do??Dengki...not..this it not my style...CEMBURU..yes mesti la I jealous sebab I tak boleh merasa benda mcm tue...SEDIH...for whats??Erm mungkin sebab tak dapat nak memegang status IBU yes I memang SEDIH...MARAH...Ya memang saya MARAH sebab kalau boleh berita mengenai KEHAMILAN akan cuba saya elakkan untuk dengar tapi kalau dah terdengar mestilah saya akan merasa SEDIH teramat...SUNYI ya memang everytimes i akan merasa SUNYI..

Macam mana nak buat YA??Saya cuba menjadi seorang yang REDHA..tapi setiap kali saya mendapat tau orang sekeliling saya PREGNANT....sapa yang tak sedih kan???YA ALLAH kau kuatkan lah iman dan taqwaku agar I can strong believe what I have.U always with me on time...YA ALLAh..

Kenapa ya kadang2 susah sangat nak kawal perasaan nie..sekarang keadaan menjadi semakin sukar dan sukar...sedih dan sedih...

Saya nak membuat permohonan bekerja ditempat baru...mungkin kalau rezeki saya ada..saya harap sagat dapat kerja kat situ..
Semoga saya lebih kuat bila dikelilingi oleh aura2 kebahagian...tapi kerja kat mana Ya??saya pun tak tau  nak minta kerja kat mana..huhuuuu....

Haiii bosan yang terlampau kat tempat kerja nie....wuhuuuu count time to back my sweet home...
Kalau saya berpeluang mengandung and melahirkan baby saya nak namakan I.....N....A.....
Hah sedap nama tue...My husband yg tolong cantumkan..kalau lelaki...A....M...A....
tapi nama lelaki leh berubah last minute..hahhaa..boleh ka mcm tue..

Bosan kan....hidup dikelilingi masalah yg pelbagai..................!




Selasa, 21 April 2015

TERIMA KASIH YAA......

21/04/2015

Hari yang membosankan but rasa mcm teratur sikit hidup nie...
Count day for next result...kadang2 duk sorang kat ofis nie rasa mcm nak nangis ja...rasa mcm nak lari bawa diri jauh2 dri semua orang...
Mahani cuti..en ariff lak adusss moody sentiasa..sejak dua mejak nie...
Hai apalah nasib ofis nie..suram muram dan hambar sentiasa..tak macam dulu...sentiasa happening..but i need their strength...emmm rasa mcm ada yang tak kena..
En ariff dah x mcm dulu..dah xnak ambil tau pasal ofis nie..dah tak nak stay untuk settle anything about work...lost semangat tengok dia...dah la kat umah sedih..mai ofis pun lagi sedih...

Jumaat makin dekat...

K sambung pasal semalam...
Kadang2 orang asyik tanya pasal anak...mana nak tau..korang ingat nak mengandung cakap ja nak mengandung...gomoi2...hahhh leh kuar...leh dapat...anak tue kalau tak kerana izin Allah xkan jadi...so kenapa nak tanya dan menyindir itu ini...doa ja yg baik2...tapi tak salahkan juga korang sebab korang tak rasa dan perlu juga korang tanya..mungkin disebabkn persekitaran negative tue buat kita cepat merasa nak marah...

Rasa sedih tue semakin lama menular dalam nie...semakin menebal tapi kena pk positif...
Teringin nak belai baby..mandikan dia...tido dengan dia..mesti bestkan..yala ada ramai anak buah tapi x sama mcm ank sendiri kan..rasa mcm teringin tue sangat2 sampai satu saat my husband akan selalu main dengan kucing...dulu dia jarang main...skrg makin kerap main dengan kucing2 exspecially PANDA..my beloved cat..
Ya Saya kena REDHA menempuh apa saja kemungkinan...kemungkinan yang menjadi rahsia setiap orang..
Mungkin dah tertulis semua yang tersirat mahu tersurat...xmoooo sedih2 dah...
Sunyi memang sunyi..sebab tue ambil inisiatif nka duk kat ofis supaya rasa stress tue dapat dikurangkan...
Supaya kensunyian dapat dihilangkan...nanti kalau rumah tue dah siap..duk sorang2 lagi la rasa sunyi...

Tahun ketiga kitaorang kahwin tapi Allah masih duga dengan ujian paling HEBAT..yang tak mampu dibeli mahu diminta kecuali DOA..kadang2 dengar masing2 ada plan nak mengandung lagi nak tambah la...fuhh memang psiko..depan aku memang senyum tapi dalam hati memang tak mampu dah nak menahan kesedihan...bukan dengki tapi sedih sebab masih belum dapat peluang tue...sedih sebab teringin nak jadi mcm korang senang ja nak mengandung kan..tapi apakn daya itu semua kerja Allah..
I must be STRONG!!!X moo sedih2 dah....emmmm REDHA the most importing u must to think...!!!

Sekarang aku lebih bersedia utk kearah positif thinking...lagi dipikirin lagi la sedih...down..ermm...apa2 pun DOA saja penyelamat kita...

Suatu hari nanti aku pasti akan memperolehi...

Terima KAsih Allah sebab duga aku sehebat ini sebab aku masih kuat tersenyum didepan orang...tapi dalam sujudku air mata ini sentiasa mengalir deras menyerah diri padaMu...Amin2.....Ya Allah..:)
 

Isnin, 20 April 2015

JIKA ITU TAKDIRNYA...

Jika Itu Takdirnya....

Jika kita berbicara tentang masa..adakah kita masih berkesempatan melalui sebuah kehidupan yang penting....

Tak semua yang kita perlukan adalah penting untuk kita..adakala kita sentiasa diuji dan diuji...

KAHWIN...
Semua orang ingin berkahwin dan perlu berkahwin..sebab ada peneman sehidup semati..
kahwin untuk apa...

ANAK...
Anak adalah sesuatu anugerah yang tak ternilai dalan hidup kita..Anak juga adalah pengerat kasih sayang antara suami dan isteri dan tanda cinta kita bersama..namun tak semua orang berpeluang menerima semua itu...berpeluang memiliki nama IBU atau AYAH...
Tak semua orang juga akan faham jika kita masih belum berjaya mendapat takhta itu..
Tak semua orang akan faham penderitaan kita...
Semua yang berkahwin nak ada anak yang penyeri seluruh kehidupan..tapi tak bermaksud bg orang yang kadang kala tak pernah menghargainya...
Sama macam aku..nak sangat ada anak..percintaan kami hampir 10 tahun perkahwinan masuk tahun ketiga..namun masih belum diluluskan untuk mendapat gelaran IBU dan AYAH...

Saat semua orang tanya tahun pertama kahwin..wahhh sangat streessss sampai satu saat aku rasa mcm wahhh kejamnya dunia nie..
tahun kedua pula..dugaan lagi hebat...kadang kala aku sendiri pun tak boleh nak kawal emosi aku...
Nasib baik la ada Family GDEX PBR nie..kat sini aku rasa semua masih faham kadang kala ada juga pertanyaan menjengkelkan...

Dorang selalu support saya...saat saya DOWN..sangat saya SEDIH dan saat saya rasa mcm kehilangan segala-galanya...
Dorang selalu ada yang buat saya ketawa...sayang korang semua..sentiasa pickup saat saya saat  rasa susah nak bangun...

Satu persatu jatuh himpap..pap..pap...aduh sakitnya tuh disini....

hai apa sebenarnya aku nak tulis nie..hahhaa...k la..aku chow dulu.........;)

next page la karang.....tetiba xda mood nak tulis..

Apa2 pun SAYANG korang semua....;)

Jumaat, 19 Oktober 2012

Ibu @ mak...

Celik2 time baby jer mata nampak mak...kata orang anak perempuan rapat ngan abah but me paling rapat ngan mak...susah senang mak semua di kongsi bersama...

Mak..dari dulu perjalanannya penuh duka..kadang2 sampai x tertanggung dek keringat dia dalam membesarkan kami..akan ku kenang jasamu mak...Beratnya beban yg ditanggung hanya mampu diluahkan dengan air mata dia jer..Aku mula melihat air mata mak sejak umur aku 10 tahun..sedih wooo....time skrang aku x mau tengok mak sedih2..aku nak menemani mak sampai bila2..bila pk antara suami dan mak..mana satu akan ku pilih..tapi serius sapa yg belum kenal mak..ak adalah seorang ibu yg cekal dan tabah...serikandi yg tak rebah walau dihina..positif dan sanggup berkorban demi anak2 tersayang...

Mak selalu pesan pelajaran penting dan itu membezakan kita sesama manusia...aku tahu bila semua anak2 dia membesar dia gembira semua usaha dia selama ini berbalas kejayaan..tapi disebalik senyumannya aku tahu terselindung duka lain yang org len x kan perasan..luar nampak tenang tapi mak selalu simpan semua kedukaan dia dalam hati..supaya anak2 dia x kan perasan apa yg dia rasa...mak selalu lakukan yg terbaik kepada semua anak2nya...aku tahu walau kadang2 dia hanya menagih kasih disaat usia tika ini...itulah sebab aku sayang mak...mak cukup susah cerita apa saja yg terbuku dalam hatinya...

Dia selalu mendoakan kesejahteraan anak2 dia tanpa mengenal waktu...org tua sangat sensitif...dulu mak selalu kongsi kedukaan dia tapi sekarang mak dah kurang sebab aku dah kawin...tapi aku tetap nak rapat mcm dulu...nak sekali aku menjerit satu dunia nie bahawa sapa yg mempunyai hati secekal mak..sebab mak cukup derita membesarkan kami...mak..mak paling terbaik di dunia nie...walau semua anak2 mak dah besar dan berumahtangga mak masih merenung senja dengan lirikan mata penuh sejuta rahsia..

Mak,walau waktu tetap berjalan,mak teruskan jua perjalanan walau pun x semua tahu apa yang mak pendamkan selama ini...walaupun mak x berharta tapi mak telah berjaya membesarkan anak2...mak i'm proud of u..mak sentiasa senyum walaupun dalam hatinya tersimpan seribu luka yg kita x tahu...so mak..berilah peluang nak bersama mak sebab mak adalah yg terbaik di dunia ni....

     

Khamis, 18 Oktober 2012

Mertua vs Menantu..

Hah dengar tajuk macam nak beperang besar jer kan..kihkihhh..besa la..sebut jer mertua semua dah terbayang macam2 kan..yea la x sama macam mak kita kan kan?? Dulu x pernah terfikir akan berkahwin and ada mak mertua...bagi aku mak aku tue la segala penawar yang ada didunia nie...

Kadang2 amat sukar kita nak menerima mak mertua nie kan..yela kadang2 pemikiran kita x sama mcm diaorang..tapi mesti mak mertua gak rasa takut nak menerima menantu..hehhee...dis it my feel jer...

Walau apa pun mak mertua tue mcm mak kita..tanpa dia x da la suami kita tue kan..like me..i know MIL sangat cerewet..aku la menantu perempuan yg 1..so semua benda yg dibuat faham2 jer la..so walaupun mcm tue aku tetap appreciate coz aku ada mak yg x cerewet ngan cerewet...dulu duk ngan mak kalau kita rasa rajin kita tolong kan kalau x kita duk wat x tau ja..tapi duk rumah mak mertua lain...semua penuh ngan syarat..kadang2 rasa penat but this it new learning for me....

Dalam hidup nie mesti ada pro n kontra kalau x bukan dunia namanya..

emmm.....malas la plak nak taip...k la babaii,,,,     

Isnin, 8 Oktober 2012

Benarkah perkahwinan adalah satu kemuncak kebahagiaan?

Berdasarkan tajuk macam artikel la palk..heheheeee...
Perkahwinan adalah satu jalan terbaik dalam sesebuah perhubungan kerana melalui perkahwinan kita dapat mengembangkan lagi khalifah Islam di muka bumi ini..
Perkahwinan juga merupakan salah satu sunnah bagi mengelakkan zina...
perghh dah macam ustazah dah..
Perkenalan aku ngan en.suami adalah satu kebetulan kerana x pernah terfikir kami akan sampai ke tahap ini..bila difikirkan balik cerita kami merupakan satu cerita yang unik untuk dikongsi bersama anak2 kami kelak...

Kata orang bercinta pas kawin best..
kata orang bercinta ngan orang len kawin ngan orang len best..
kata orang cinta monyet kalau kekal sampai kawin memang best..

Bagi korang yang mana satu erk??

Bagi aku depends pada orang tue la nak rasa cinta time mana pun ada aku kisah..kahkahkah...sendiri punya perasaan kan...so sendiri la kita manage kan feel tue macam mana...ur life ur own create kan...

Perkenalan aku sejak tahun 2003 membawa aku sampai ke jinjang pelamin...walau pelbagai sudah benda yang ditempuhi akhirnya bersama akhirnya...
Kalau dah ditakdirkan itu jodoh kita...memang akan jadi jodoh kita...hanya kita saja mampu menjaga hubungan ini untuk menjadi baik atau sebaliknya...

Aku suka dia......

Bila kita kawin kita akan dapat apa yang kita nak sewaktu bercinta..bagi aku..aku dah dapat...
Buat date ngan DD..
Kuar makan2 bersama..
G jejalan beraya umah member2 bersama suami sendiri bukan pakwe yer...
Leh pegang tangan dia time berjalan..
Kalu kita nangis dia akan peluk n pujuk kita untuk menenangkan hati kita macam kes gambar aritue ** sighhhh sHitt!
Kalau kita sakit hati dia akan bagi nasihat..
Bila kita demam ada orang tuamkan..
Bagi makan ubat...(kene buli cuci periuk)
Kita basuh baju ada orang sidaikan..
Ada orang tolong kita masak...
Macam2 ag la...

Semua benda nie sangat dijaga time bercinta dulu...tapi bila dah kawin apa yang kita x dapat time bercinta dulu dah leh bila pas kawin..itulah kemuncak segala kebahagiaan...dulu jealous tengok orang len pakwe depa bukan men sayang kat depa...bawa tengok wayang..kami x dapat pun semua tue...so apa yang aku gagal buat time couple dulu..aku dah dapat seperti yang disenaraikan diatas...bagi aku inilah yang aku tunggu selama 8 tahun....yeepiiii....ada orang sayang selain mak kita kan...:)

p/s:kalau kita nak macam nie cepat2 la kawin..hehhee selamat beramal...time couple bukan tiket untuk segala2nya...:)
Peace yawww!!!!


Assalammualaikum semua...

Welcome back setelah sekian lama menyepi bukan apa cuma x da idea la nak create macam2 kat sini..btw saya x lah sehebat blog2 yang len tapi just create new thing to foward...
Just wat tatapan tuk masa2 akan datang...

Selama sekian lama menyepi, ari ni tetiba nak mencoretkan sesuatu...sebelum nie sibuk dengan persipan perkahwinan..nak kawin bukan satu kerja yang senang tetapi memerlukan 120% komitmen dari bakal pengantin..specially kalau dekat2 nak kenduri...

Tanggal 22.08.2012 tarikh yang sangat bererti wat aku yang bernama Siti Fairuz nie...bersama wif my love DiDi.. 
Jam 3.30 majlis akad nikah telah diadakan di Masjid Parit Buntar...Tok Kadi Ustaz Khorie..berwalikan abang sulung Mohd Husni a.k.a Mahat...dengan sekali lafaz..kami dah sah n secara officialnya telah menjadi suami dan isteri..sedikit kesal sebab x leh msuk masjid..bendera merah lorr...time tue rasa mcm2 tapi tahu i'm not single now...cinta selama 8 tahun nie membawa makna yang sangat mendalam..

Jom layanzzz.....


Time nie baru balik dari make-up...hah kat situ beserta tarikh and masa ag..hehhe.....my theme is Arabian...












Time nie pas akad nikah..bergambar dalam bilik yang tak seberapa nie..hehheee....

Bie semoga kita bahagia hingga ke syurga....Bie jaga ayang elok2 tau...Love u so much en.suami...:)